+46 702 60 86 30 info@personligtmasterskap.se

Vi lever i en tid där allting går på högvarv. Allt fler ”går in i väggen” och blir utbrända och mer än hälften upplever en för hög stressnivå. Ett stort antal av oss häller i oss kaffe eller koffein för att klara av dagarna och när vi kommer hem på kvällen stupar vi i soffan och orkar inte göra någonting. I SVD kunde vi häromdagen läsa en artikel som handlar om just detta och forskaren Emma Seppälä skriver om vinsterna med att behålla sitt lugn för att fatta bättre beslut och behålla vår energi.

informationsflödet gör oss sönderstressade

Informationen vi tar in får en dator att krascha

Emma Seppälä, författare till ”The happiness track” och forskningschef på Stanford University, menar att vi är grundlurade när vi tror att vi behöver stress för att lyckas. Forskning visar att det är tvärtom.

Vi tar in 34 gigabyte information motsvarande 100 000 ord varje dag – det får en bärbar dator att krascha på en vecka. Inte så konstigt att vi är sönderstressade.

Emma Seppäläs tre råd för att bli en framgångsrik ledare:

1. Visa medkänsla. Du är en förebild. Och ju mer medkänsla det finns på en arbetsplats, desto högre blir lönsamheten, produktiviteten, kundnöjdheten och medarbetarengagemanget.

2. Ta hand om dina stressnivåer. Det är avgörande för din förmåga att göra ditt bästa och fatta bäst beslut åt ditt företag.

3. Tillbringa tid i stillhet och meditation. Det kommer att få dig att må bättre, göra dig mer kreativ och tillåta dig att bli en innovativ och framgångsrik ledare.

Läs hela artikeln på SVD Näringsliv

Personligt Mästerskap har verktygen för att hantera informationsflödet

Ja, vi kan bara instämma när vi sett de mätbara effekterna av Personligt Mästerskap Utvecklingsprogram. Personer som jobbar med mental träning, meditation och de andra verktygen i programmen upplever mindre stress, bättre fokus, ökad positivitet och optimism, mer energi och harmoni, större inre styrka, bättre samarbete, ökat engagemang och mod, ökad arbetsglädje och effektivitet.