+46 702 60 86 30 info@personligtmasterskap.se

Hinder vid Mental träning

Hinder vid mental träningDen som är ovan vid att träna Mental träning stöter ofta på hinder och tror då att det inte fungerar. Här är de vanligaste sakerna som kan hända:

1. Jag somnar medan jag lyssnar så det fungerar nog inte för mig.
Fakta: När man börjar träna Mental Träning är det vanligt att man somnar. Det är lika vanligt att man vaknar direkt när programmet är slut, så att man är lite osäker på om man sovit eller inte. Kom ihåg – om du somnar så är det för att du behöver det. Låt det vara. Tänk även på att det är lättare att slumra till om du ligger ner, kanske är det bättre för dig att sitta upp? Men framförallt, försök inte prestera något.

2. Mitt huvud är fullt av tankar som far omkring, jag kan inte koncentrera mig. Jag kan inte slappna av.
Fakta: Att du har fullt med tankar som far omkring är ett tecken på att stress kommer till ytan (i form av tankar). De gånger när du upplever detta kan rentav vara de som är mest produktiva när det gäller att göra framsteg och lösa upp stress.

3. Jag kan inte fokusera på andningen eller på min kropp därför fungerar det inte för mig.
Fakta: Om man blir distraherad och inte kan hålla fokus kvar så låt det vara så. Det som händer är rätt för dig. Återigen, försök inte prestera, låt avslappningen komma, bara följ med. Ha tålamod, strunta i vad som sägs i programmen träna på att bara vara utan prestation. Till slut har kroppen lärt sig.

4. Jag märker ingen skillnad trots att jag hållit på i flera veckor, det här fungerar inte.
Fakta: Mental Träning är ingen snabbfix. Vi lever i en tid då vi är vana vid omedelbar belöning och allt ska gå fort. Om du ska bygga upp din kondition från noll, hur lång tid skulle du acceptera att det tog då? Du inser att du måste ge det tid. Om du ger dig ut och springer i skogen tre gånger i veckan så får du garanterat resultat, din kondition blir bättre. Mental träning ger resultat med samma säkerhet. Det är som gravitationen, den fungerar. Om du ska få Mental Träning att inte fungera måste du sluta.

5. Jag har så stressigt nu så jag hinner inte träna, jag ska vänta till det lugnat ner sig.
Fakta: Du upplever att du har det stressigt därför att du inte kan hantera allt som händer i din tillvaro just nu. Om du tränar blir detta lättare. Du blir inte lika stressad längre och slipper oro. Att avstå från att träna eller avbryta träning för att det är stressigt eller för att man inte hinner är detsamma som att kliva rakt in i en negativ spiral. Ett hamsterhjul som är svårt att kliva av. Den tid du lägger ner på Mental Träning och avslappning får du tillbaka hundrafallt. Du blir piggare och effektivare. I stressiga tider är det ännu viktigare att träna. Ett tips! Avsätt tid i almanackan 3 ggr i veckan och utför först en fysisk aktivitet under 30 minuter så du blir riktigt svettig. Träna sedan mental träning. Efter ett tag fungerar det här utmärkt. Det kommer förr än du anar.

PS. Uthållighet är framgångens moder

Intressant artikel om ämnet: Tänk dig smart och frisk