+46 702 60 86 30 info@personligtmasterskap.se

Forskning visar att de företag och organisationer som fokuserar på att förbättra välbefinnandet på arbetsplatsen får ökad effektivitet och ökar lönsamheten. Många företag vill öka sin lönsamhet, men börjar i fel ände och tittar bara på sista raden. Börjar man med välbefinnande och arbetsglädje hos de anställda får man ökad lönsamhet på köpet.

I en tidigare artikel skrev vi om de nya föreskrifterna för Organisatorisk och social arbetsmiljö och hur krav nu ställs på arbetsgivaren för att skapa en bättre arbetsmiljö och minska på sjukskrivningarna. Häromdagen kunde vi i GP läsa en artikel om en ny unik undersökning som gjorts av Akademikerförbundet Jusek. De är intresserade av att ta fram vilka faktorer som är viktigast för att öka välbefinnandet på arbetsplatserna. Undersökningen riktar sig till 2000 tjänstemän och akademiker och slutsatserna man kunde se var att de fem viktigaste faktorerna för att öka välbefinnandet på arbetsplatsen är:

1. Balans mellan arbete och fritid samt balans i livet
2. Kompetens som tas tillvara och kreativitet som får utlopp
3. Närvarande chef
4. Rättvis behandling
5. Bra kollegor

Personligt Mästerskaps värdeord: Arbetsglädje – Effektivitet – Lönsamhet

Enligt GP artikeln visar studien att de företag och organisationer som arbetar med att förbättra välbefinnandet i arbetet kan förvänta sig en ökad effektivitet och lönsamhet. Ja, detta är också vår erfarenhet av de effekter som uppstått i de företag och organisationer som vi i Personligt Mästerskap arbetat med. Ökad Arbetsglädje ger ökad Effektivitet och en ökad Lönsamhet.

Ökad arbetsglädje